Geschiedenis

Medio 1800 begon een smid een kleine smederij in de Duizelsteeg. Dit was een uitstekende locatie gezien het feit dat er veel bedrijvigheid was met karren en paarden op de Korenmarkt. Naast deze smederij zat de kuiperij waardoor er een goede samenwerking ontstond en er zelfs een tussendeur bij de twee bedrijven werd geplaatst. De verhalen gaan dat de Gele Rijders van Arnhem met een pot bier in de hand voor de deur stonden te wachten totdat de paarden beslagen waren.

In 1917 is er door de gemeente Arnhem een bouwvergunning verleend om de smederij uit te breiden. De smederij werd te klein door alle toeloop van werk. Deze uitbreiding werd herhaald in 1926. Met de aanschaf van verscheidene machines werd een klein
metaalbewerkingsbedrijf gerealiseerd, naast het oude smidsvuur.

Gedurende het bestaan van de smederij is het altijd een leerbedrijf geweest voor het ambacht en met de komst van de machines konden de leerlingen hun vakkennis verbreden. Een aantal van deze oude leerlingen is verwonderd over het feit dat er nu nog zoveel van hun oude smederij is terug te zien. Dit na de omtovering van smederij naar restaurant in 1974.

Bij de verbouwing van smederij naar restaurant is eer gedaan aan de historie van het pand door het behouden van de originele buitenmuren met zijn ornamenten, het authentieke smidsvuur, de veldsmid en blaasbalgen. Ook het oude balkenplafond en de stukken originele muur brengen je even terug in de tijd.